WATERHUISSTRAAT 5 - 4574 SX ZUIDDORPE 0115-608404
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wist U dat er nog Subsidie energiebesparing eigen huis is?

Gaat u als huiseigenaar twee soorten isolatie toepassen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie voor aanvullende energiebesparende maatregelen, zoals douche-warmteterugwinning (WTW), CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met WTW.

Sinds 1 januari 2016 was al de Investeringssubsidie Duurzame Energie ISDE) beschikbaar gesteld door het Rijk, bijvoorbeeld voor warmtepompen en zonneboilers. Daar komt nu de nieuwe subsidievorm Subsidie energiebesparing eigen huis bij. Deze kunt u aanvragen via RVO.nl.

Twee soorten isolatie
De huiseigenaar of vereniging van eigenaren moet om te beginnen 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen. Daarnaast kan subsidie verkregen worden voor aanvullende maatregelen zoals de Itho Daalderop douche-wtw, CO2-gestuurde ventilatie en balansventilatie met wtw. Kijk in het overzicht welke typen in aanmerking komen en raadpleeg vervolgens ons stappenplan om te zien hoe u de subsidie aan kunt vragen.

Energiebespaarlening
Om de maatregelen te financieren is het mogelijk een gunstige lening af te sluiten: de Energiebespaarlening. Deze lening en de subsidie zijn te combineren. Ook een combinatie van deze subsidie en bijdragen van de gemeente en/of provincie behoort tot de mogelijkheden.

Informatie en aanvragen
U kunt de subsidie tot en met 31 december aanvragen. Meer weten over de subsidieregeling? Kijk dan op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).