WATERHUISSTRAAT 5 - 4574 SX ZUIDDORPE 0115-608404
  • Indak deVaan InstallatieTechniek

Duurzame Energie voor thuis

Oplossingen voor;

  1. Zonnepanelen ter verlaging van de energiefactuur, zowel elektrisch als thermisch
  2. Zonnepanelen ter voorkoming van een dure verzwaring van uw elektrische aansluiting als U bijvoorbeeld een warmtepomp overweegt voor airconditioning
  3. Zonnepanelen gebruiken als dakbedekking om uw dak te renoveren zonder dure nieuwe dakbedekking/pannen/bitumen
  4. Comfortverhoging sanitair
  5. Backup van uw elektriciteitsvoorziening bij kantoor aan huis

 

Bosch Nefit zonneboilers!!!

 

Vanaf Sept.2008 Bosch Solarsysteem op vele plaatsen toepasbaar

Zonneboiler niet gekoppeld aan plek van de collector

Veel zonneboilersystemen stellen de installateur voor een probleem: de boiler moet namelijk onder de collector worden geplaatst. Daardoor is het soms moeilijk om een zonneboiler te plaatsen, of lukt het vanwege de vorm van het huis überhaupt niet. Het nieuwe Bosch Solarsysteem neemt dit probleem geheel weg. Dankzij een losse solar-pompunit kan voor alle onderdelen de ideale plek worden gekozen. En het eenvoudig te installeren systeem is natuurlijk aan te sluiten op iedere Bosch HR combiketel.

Het duurzame nut van zonneboilers staat mede door de verlaging van CO2-uitstoot buiten kijf. De overheid zet de komende jaren bij nieuwbouw in op EPC-verlagingen van enkele tienden. Bij gebruik van een zonneboiler met twee collectoren kan de EPC van een woning met ongeveer 0.1 worden teruggebracht. Zonneboilers dragen dus een substantieel steentje bij.  Gekoppeld aan de steeds hogere gasprijs  – al bijna het dubbele van tien jaar geleden – en aan subsidiemogelijkheden is een dergelijk systeem voor huizenbezitters steeds interessanter. De terugverdientijd wordt immers korter. Bosch draagt aan deze ontwikkelingen bij, door de toepasbaarheid van zonneboilers te vergroten dankzij het nieuwe Solarsysteem.

Geen leegloopsysteem
Waar bij standaard zonneboilers de collector leegloopt wanneer deze niet in gebruik is,  geldt dat niet voor het nieuwe Bosch Solarsysteem. Daardoor hoeft de afstand tussen de zonnecollector(en) en de boiler niet meer zo kort mogelijk te zijn, en hoeven de panelen ook niet per se boven de boiler worden geplaatst. Dit maakt onder meer montage van de collector(en) aan de gevel mogelijk. Ook kan de huiseigenaar bij de rest van de installatie kiezen voor de meest ideale plek in het huis.
Het complete Solarsysteem bestaat uit naar keuze 1 of 2 collectoren, in combinatie met montagemateriaal, een aansluitset, een aan de wand te bevestigen Solar-station, een eenvoudige bediening met een Solar-regelaar, een expansievat, een zonneboiler van 110 liter (staand en hangend te plaatsen) en zonneboilervloeistof. De collectoren (2.070 x 1.145 mm) kunnen horizontaal of verticaal zowel op als in het dak worden verwerkt, maar ook aan de gevel worden gehangen of op een plat dak worden gezet. Door de kunststof behuizing en het verlijmde glas hebben de collectoren maar weinig gewicht en zijn enorm sterk. Bovendien zijn ze eenvoudig door te koppelen.

Ervaring
Bosch heeft in de afgelopen dertig jaar meer dan een half miljoen collectoren verkocht. Al die ervaring is verwerkt in het nieuwe Solarsysteem. Deze techniek is zodanig doorontwikkeld dat de gratis 100 procent duurzame zonne-energie inmiddels voor de huiseigenaar gedurende vele maanden per jaar voordelig warm water oplevert. In de winter is er ook bij extreme kou geen bevriezingsgevaar en ook forse hagelbuien hebben geen nadelige invloed op de stevige solarpanelen.

Bosch levert de Solarsystemen – afhankelijk van het aantal collectoren (1 of 2) en de wijze van plaatsing – in acht verschillende samenstellingen. De consumentenadviesprijzen variëren van € 1.679,- tot € 2.393,- (excl. btw).

ALGEMENE KENMERKEN, Op pannendak verticaal,

Zonnecollector Bosch FKT-1S Verticaal met Opdak verticaal basis montageset FKA 5
Opdak verticaal uitbreiding montageset FKA 6 (bij 2 collectoren)
Dakhakenset tbv pannendak FKA 3
Collector aansluitset voor opdak/indak FS 44
Aansluitset expansievat
Zonneboilerregelaar Bosch B-sol 100
Solarstation Bosch AGS5
Expansievat 18ltr
Zonneboilervloeistof 5 of 10 liter
Zonneboiler ST110-2E

Solarpakketten Solarcollector Solarboiler Solarstation
Afmetingen (hxbxd) 207x115x9 cm 85x48x50 cm 36x29x24 cm
Gewicht 44 kg 65 kg
Oppervlakte m2 2,37 m2
Inhoud 1,4 liter 110 liter / 300 liter