WATERHUISSTRAAT 5 - 4574 SX ZUIDDORPE 0115-608404
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wind-energie

 

         ENFLO 0071                                       ENFLO 0071                      Impressie ENFLO 0150

Overzicht; De volgende turbines zijn in de markt leverbaar:

NIEUWS;

6 oktober introduceerde EverkinetiQ International haar nieuwste Micro Windturbine de PIQO tijdensEnergy 2009, Nederlands grootste energiebeurs van 6 t/m 8 Oktober in de Brabanthallen, Den Bosch. Zie helemaal onderin deze pagina. Binnenkort volgt meer.

Klik hier voor folder; EKQ9001_Folder_Piqo_A5[1].pdf  nieuwsbrief; Piqo-nieuwsbrief 12-11-2009.pdf


Type  Omvang   Opbrengst Gewicht Vermogen
ENFLO 0071

productblad_ENFLO0071.pdf


0,87 mtr  2500 kWh 25 kg 0,5 kW
Design-windwijzer die zichzelf terugverdient;De Energy Ball® V100

Downloads; Brochure / Tek. / Geluidsrapport


1,3 mtr 500kWh 30kg 0.1-0.5 kW
De Energy Ball® V200


1,98 mtr 240->2500kWh 90kg 2.5kW

Deze turbines zijn compact (vanaf 90 cm doorsnede) en hebben een redelijke tot zeer hoge opbrengst, tot ruim driekwart van het gemiddelde elektriciteitsverbruik van een huishouden!

hierboven; De Energy Ball® V100

De onderstaande ‘Enflo’-turbines zijn momenteel in ontwikkeling en zijn medio 2011 leverbaar:

Type Omvang Gewicht Vermogen
ENFLO 0100 1,1 mtr 45 kg 1,0 kW
ENFLO 0150 2,0 mtr 175 kg 2,5 kW

FAQ-lijst

1. Hoeveel electriciteit / stroom kan een turbine per jaar produceren?

Afhankelijk van windsnelheid en plaats van de turbine produceert b.v. de ENFLO 0071 tussen de 1600 kWh/jaar en 3500 kWh/jaar.

Een gemiddeld huishouden verbruikt per jaar ongeveer 3500 a 4000 kWh/jaar. Dit dekt dus ruim 1/3 tot max. 2/3 van het elektriciteitsverbruik van een huishouden, waardoor ueen aanzienlijke verlaging van de vaste lasten voor elektriciteit kunt bereiken.

2. Wat gebeurt er met de opgewekte electriciteit?

De opgewekte elektriciteit wordt in het huis zelf verbruikt. Een gemiddeld huishouden heeft altijd een gemiddeld verbruik van zo’n 200 tot 300 Watt. Hierdoor zal de opgewekte electriciteit eerst hiervoor gebruikt worden. Mocht er in het huis een lager verbruik zijn, dan wordt er teruggeleverd aan het net waarvoor u in principe dezelfde vergoeding krijgt als wat u betaald aan het energiebedrijf. Het is wel nodig eenteruglevermeter en/of productiemeter te plaatsen, maar deze heeft u ook nodig als uaanspraak wilt maken op subsidie.

3. Wat gebeurt er als het niet waait?

In dat geval verbruikt u electriciteit/stroom uit het net zoals u dat altijd al doet. Er verandert niets aan uw normale situatie. U merkt er verder niets van dat u uw eigen turbine heeft, alleen uw portemonnee merkt het!

4. Hoeveel geluid maakt een turbine?

Bij een lage windsnelheid, tot ongeveer windkracht 4, zult u de “Energy-Ball” niet en de “Enflo”-turbine niet tot nauwelijks horen. Bij hogere windsnelheden zal er m.b.t. de “Enflo”wat meer geluid te horen zijn, wat nog het meeste weg heeft van een lichte maaimachine die op behoorlijke afstand staat.

Deze geluiden zijn echter alleen buiten te horen omdat de turbine geluidsgedempt geplaatst wordt waardoor het geluid niet het huis kan binnendringen.

Het geluidsniveau komt in geen van de gevallen voor de boven de 35dB uit, de norm die is gesteld voor slaapkamers.

5. Kan de turbine overal geplaatst worden?

Meestal wel, mits er voldoende vrije ruimte om de turbine heen is. In de directe omgeving moet de turbine het hoogste object zijn tot op zo’n 50 a 100 meter.

Denk hierbij vooral aan bomen etc. Deze verhinderen een vrije windgang tot aan de turbine. In theorie kan de turbine op een minimum hoogte van 50cm boven de nok van een gebouw geplaatst worden. Als dit een vrijstaand object is, is dit zeker mogelijk.

6. Kan een turbine op elk oppervlak geplaatst worden?

Ja, op voorwaarde dat de constructie waaraan deze wordt vastgemaakt voldoende stevig is. De totale constructie weegt ongeveer maximaal 65 kilo en is maximaal ongeveer 4,5m hoog, inclusief turbine en mast. Het kan zowel op een vlak als op een schuin dak worden bevestigd en zowel aan de gevel als in het dakvlak zelf.

Voor het laatste zijn speciale doorvoeren ontwikkeld om een waterdichte doorvoer te garanderen. Verder wordt de constructie altijd geluidsgedempt geplaatst en gemonteerd op speciale rubber dempers en/of profielen.

7. Ik woon in de bossen en/of een beboste omgeving, is mijn huis ook geschikt voor een windturbine?

Kan wel, alleen zal de opbrengst hier wel minder zijn dan in meer windrijke gebieden zoals de kustprovincies. Gemiddeld genomen zal de opbrengst in deze regio liggen op ongeveer 1500 tot 2500 kWh/jaar. Op de kaart onderaan deze vraag en antwoordlijst kunt u zien hoeveel de gemiddelde windsnelheid bedraagt in uw regio.

8. Is het mogelijk een windturbine zelf te plaatsen?

Neen, de installatie dient door een erkend installateur (REI en/of UNETO-VNI) te worden geplaatst. Deze worden door de importeur/fabrikant geselecteerd. In de offerte staan deze installatiekosten vermeld.

9. Moet er nog een extra installatie in mijn woning of bij de meter komen?

Meestal niet, het systeem is in principe een plug-and-play systeem.

Bij het hele pakket van de turbine wordt ook een omvormer geleverd die de stroom van de turbine omzet naar 220V.

Deze kan met een stekker rechtstreeks in het huis worden geplaatst, of, als er sprake is van een subsidiemogelijkheid, worden aangesloten op  / in de stekker van de teruglevermeter en/of productiemeter (hierover binnenkort meer duidelijkheid).

De teruglevermeter moet worden geplaatst door de netbeheerder van uw net en kost insommige gevallen niets en anders tot ongeveer €85,- in het geval van de Nederlandsesituatie.

Voor de Belgische situatie zal op zeer korte termijn meer duidelijkheid komen.

10. Heb ik recht op subsidie?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar voor subsidiering, zowel in Nederland als in België. Dit en de stijgende energieprijzen maken de aanschaf van de turbine meer dan interessant en een zeer goede investering met een hoog rendement.

‘De-Vaan’ en/of de fabrikant/importeur van de turbines hebben alle middelen in huis om u te kunnen helpen bij uw subsidieaanvraag.

11. Moet ik bij mijn gemeente nog wat regelen?

Voor het plaatsen van een turbine moet een lichte bouwvergunning worden aangevraagd. Deze kunnen wij voor u regelen. De totale proceduretijd hiervoor is maximaal 6 weken. Binnenkort kunt u op onze website kunt u straks onder het kopje “Docs” de benodigde informatie hierover vinden.

Over het algemeen zijn de meeste Nederlandse gemeenten bereid mee te werken met het plaatsen van turbines voor woningen, mits deze niet meer dan 3 meter boven het dak uitsteken en de welstandcommissie akkoord is. In België wordt over het algemeen door gemeenten medewerking verleend, vooral in de buitengebieden.

12. Kan mijn turbine ook worden gecombineerd met andere systemen?

Ja, als voorbeeld kan de combinatie met PV-zonnepanelen worden genoemd. Let hierbij wel op dat u niet meer dan 3500 a 4000kWH per jaar teruglevert, dus 3500 a 4000kWH meer levert dan u verbruikt op jaarbasis (over heeft).

Een andere mogelijk gebruik van het overschot is om er b.v. een elektrische boiler en/of aircosysteem (koudwatermachine) mee van electriciteit te voorzien. Of b.v. een zonnecollector-systeem (=extra circulatie-pomp) op uw dak voor sanitairwater. Hiermee realiseert u ook aanzienlijke besparingen op uw gasrekening.

13. Is het mogelijk de turbine in een andere kleur te krijgen?

De basiskleur van de turbine is wit omdat deze kleur tegen de achtergrond bijna altijd het minste opvalt. Vanwege de constructie kan het niet zomaar in een andere kleur worden gespoten. Wel is het mogelijk  om bijvoorbeeld ingeval van de ‘Enflo’ de ring rondom de rotor reclame of andere tekst aan te brengen.

14. Windkaart; ook uitgebreid te downloaden pdf; 

Klik hier voor de windkaart
Klik hier voor het achtergrondrapport.



 

 Wind is vanaf nu overal rendabel
Eindelijk is er een rendabele en fraaie oplossing om zelf energie op te wekken en uw CO2-uitstoot te verminderen: Piqo. Door het innovatieve ontwerp en de geïntegreerde systemen is deze microwindturbine bijna overal toepasbaar en in staat om, ondanks de bescheiden afmeting, een zeer hoog rendement te behalen. Zelfs bij weinig wind weet Piqo energie op te wekken.

Piqo heeft oneindig veel voordelen

  • Dé microwindturbine voor decentrale en duurzame energieopwekking
  • Zowel voor zakelijke als particuliere markt
  • Te plaatsen op platte daken, schuine daken en vrijstaande masten
  • Lage kostprijs per kWh
  • Compacte afmetingen en laag gewicht
  • Onderhouds- en geluidsarm
  • Aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen voor de zakelijke gebruiker en consument

Toepassingmogelijkheden

  • Bedrijfspanden en bedrijfsruimten
  • Woningen
  • Zendmasten en andere vrijstaande objecten
  • Scholen
  • Schuren en opslagruimtes
  • Parkeergarages