WATERHUISSTRAAT 5 - 4574 SX ZUIDDORPE 0115-608404
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Winter check

Doe de wintercheck!

Veel mensen laten hun auto voordat de kou invalt een extra onderhoudsbeurt geven. Ook de verwarming heeft zo’n wintercheck nodig. Want niemand wil bij strenge vorst in een koud huis komen te zitten of onder een koude douche staan. Door nu een afspraak te maken voor een jaarlijkse controle met een UNETO-VNI installateur zit u er ook de komende winter warmpjes bij.

Zorgeloos de winter door
UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie van erkende en vakbekwame installatiebedrijven, voert een speciale actie om u te herinneren aan het noodzakelijke onderhoud van uw cv-ketel. De UNETO-VNI installateur controleert de cv-ketel en plakt na het onderhoud de sticker Gecontroleerd op uw cv-ketel. Zo weet u dat u het komende seizoen weer kunt vertrouwen op uw verwarming. En het is meteen een geheugensteuntje voor de onderhoudsbeurt van volgend jaar.U kunt bij de meeste installateurs ook een onderhoudscontract afsluiten. U hebt dan helemaal geen omkijken naar het onderhoud. Uw UNETO-VNI installateur meldt zich dan zelf voor een jaarlijkse controle.

Energiezuinig
De UNETO-VNI installateur die uw cv-ketel onderhoudt zorgt ervoor dat de veiligheid van u en uw gezin gewaarborgd is. Daarnaast besteedt de installateur aandacht aan de afstelling van uw cv-ketel. Zo beschikt u niet alleen over een veilige cv-ketel, maar stookt u ook energiezuiniger. Een makkelijke manier om uw energierekening omlaag te brengen. Mei 2016 hebben we geïnvesteerd in de allernieuwste rookgasanalyse-meter van het Duitse topmerk Brigon om uw ketel nog sneller en beter=zuiniger af te stellen.

Vervanging van de CV-ketel
Hoe goed onderhouden ook, een verwarmingsketel gaat zo’n 12 à 15 jaar mee. Daarna is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Want hoe ouder de ketel wordt, hoe meer kans u loopt dat onderdelen het begeven en dat kan u flink op kosten jagen. Als u de ketel vervangt, kunt u het beste kiezen voor een HR-ketel. De nieuwste generatie HR-ketels haalt namelijk meer warmte uit dezelfde hoeveelheid gas. Gunstig voor uw portemonnee en voor het milieu.De UNETO-VNI installateur kan u helpen om de capaciteit van de ketel nauwkeurig af te stemmen op de werkelijke vraag naar warmte. Ook dat scheelt u aanzienlijk in de stookkosten. Als u overweegt om de cv-ketel te vervangen, denk dan ook eens aan het nemen van extra energiebesparende maatregelen. Met een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp kunt u uw eigen energie opwekken. Zo wordt u minder afhankelijk van steeds duurder wordende elektriciteit en gas en blijft uw energierekening ook op de langere termijn betaalbaar.

Bespaartips
1. Onderhoud aan de verwarmingsketel
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt door een UNETO-VNI installateur zorgt voor probleemloos stoken. De installateur controleert de werking van de ketel en vervangt onderdelen die aan vervanging toe zijn. Zo blijft de ketel ook de komende winter zijn werk optimaal doen.
2. Snel warm water
Bij een ketel die op zolder hangt, kan het soms wel een minuut duren voor het water uit de keukenkraan heet wordt. Een boiler in de loze ruimte in het keukenkastje zorgt ervoor dat u ook hier snel warm water heeft. Niet allen comfortabel, maar ook energiezuinig. Ze zijn bovendien eenvoudig te installeren.
3. Zonneboiler
Meestal wordt energieopgewekt uit gas of stroom. Maar ook de zon levert energie, zelfs op bewolkte dagen. Een zonneboiler verwarmt het water in een zonnecollector op het dak en levert warm water om te douchen of voor de verwarming van uw woning. Uw cv-ketel maakt daardoor minder uren, dat scheelt fors in de energiekosten.
4. Ontluchten en bijvullen
Controleer zelf regelmatig of de verwarmingsketel nog op de voorgeschreven druk staat. Die vindt u in de handleiding die u bij de CV-ketel heeft ontvangen. Vul de ketel op tijd bij en ontlucht de radiatoren regelmatig.