WATERHUISSTRAAT 5 - 4574 SX ZUIDDORPE 0115-608404
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veranderingen erkenning Kenteq KBB wordt SBB

Veranderingen voor erkende leerbedrijven. Kenteq KBB was verantwoordelijk voor de onderstaande wettelijke taken:

• erkenning van leerbedrijven
• borging van kwaliteit van de beroepspraktijkvorming
• arbeidsmarktinformatie
• kwalificatiestructuur

Deze wettelijke taken zijn per 1 augustus 2015 overgedragen aan Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)Wilt u meer weten, klik dan hier.

“Met Kenteq samen verder, in nauwe samenwerking met opleidingsfondsen, het onderwijs en bedrijven realiseert men passende opleidingstrajecten voor onze en uw toekomst”.

  • Praktijkopleiderscursussen
  • Praktijkgerichte (maatwerk) trainingen
  • (Digitaal) lesmateriaal
  • Ervaringsassessments en soft skills tests
  • EVC techninsch beheerder

Kenteq, dé partner voor gespecialiseerd vakmanschap in de techniek.

Vanaf 1 augustus 2015 ondersteunt SBB erkende leerbedrijven. Kenniscentrum Kenteq KBB draagt de erkenningingen dan over aan SBB. Hoe gaat die overdracht? Wat betekent dat voor onze erkenning? Waar melden wij straks onze/uw stageplaats- of leerbaanvacatures? Belangrijke informatie voor ons en u in deze nieuwsbrief.

Overdracht van onze erkenning

Het kenniscentrum draagt onze erkenning over aan SBB. Vervolgens komen deze vanaf augustus in één landelijk register erkende leerbedrijven. Wij ontvangen dan het nieuwe beeldmerk ‘erkend leerbedrijf’.
De nieuwe Servicedesk van SBB is bereikbaar voor onze en uw vragen.
Begin augustus 2015 gaat hun nieuwe website www.s-bb.nl live.

Wat gebeurt er met onze en uw gegevens?

Het kenniscentrum draagt onze bedrijfs-, stageplaats- en leerbaangegevens dan over aan SBB die vervolgens onze/uw uw gegevens, en die van ruim 230.000 andere leerbedrijven, in een nieuwe portal.

In de week van 10-14 augustus ontvangt men van SBB de inlogcodes van deze nieuwe portal.
Via www.s-bb.nl kan men dan zelf zijn gegevens beheren, vacatures voor stageplaatsen en leerbanen plaatsen, een praktijkopleider(s) aanmelden en een eventuele uitbreiding van de erkenning aanvragen.
Wat gebeurt er met de gegevens?
‘Erkend leerbedrijf’ is een titel om trots op te zijn. Het speciale beeldmerk laat zien dat het leerbedrijf mbo-studenten opleidt, of het nu gaat om een vermelding op briefpapier, een sticker op de bedrijfsauto of een bordje op de gevel.

Per 1 augustus 2015 is er één landelijk erkenningsmerk voor alle leerbedrijven.

Nieuw is de SBB Servicedesk. Hun medewerkers beantwoorden vragen telefonisch via 088 338 00 00 of per mail. Ook als uw kenniscentrum u niet meer kan helpen. Antwoorden op de veelgestelde vragen vindt u op hun website.